IJsbaan in Doorn open na 4 tot 5,5 graden vorst: 'Genoeg voor goede dag schaatsen'

De eerste schaatsers gingen in het donker het ijs op.
De eerste schaatsers gingen in het donker het ijs op. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
DOORN - Er kan vandaag voor het eerst deze winter geschaatst worden op de ijsbaan in Doorn. Dat heeft ijsmeester Kees Schippers zojuist bekendgemaakt. Vanaf 08.00 uur mag de jeugd de baan op.
Vrijwilligers zijn heel de nacht druk bezig geweest de baan laagje voor laagje klaar te maken. "Toen ik gisteravond wegging om half 10 lag er al wat ijs", zegt Schippers op Radio M Utrecht. "Toen wist ik: het gaat lukken. Er ligt een krappe centimeter ijs. Ik wil alle vrijwilligers enorm bedanken."
De schaatsbaan in Doorn opende vanmorgen voor het eerst deze winter
De baan is vandaag toegankelijk voor kinderen tot en met 17 jaar oud die een abonnement hebben. Volgens Frederik Swart van de Doornsche IJsclub was het een perfecte vriesnacht. "We hebben een stabiele temperatuur gehad van -4 tot -5,5 graden."
Het is goed genoeg voor een goede dag schaatsen. Als de zon tenminste niet te hard gaat schijnen.
Frederik Swart
"Het is goed genoeg voor een goede dag schaatsen", zegt Swart. "Als de zon tenminste niet te hard gaat schijnen." Al lijkt het er vooralsnog niet op dat de baan lang open blijft: morgen wordt het namelijk ongeveer 9 à 10 graden boven nul.
Schaatsbaan in Doorn toegankelijk voor jeugd
Doorn is niet de eerste ijsbaan die deze winter open kan: in Winterswijk, in de Achterhoek, gingen mensen gisteren al de baan op. Volgens ijsmeester Kees Schippers is die 'wedstrijd' niet te winnen. "Als je ziet wat voor apparatuur zij hebben, dan kan dat niet anders."
Alleen kinderen mogen vandaag de baan op.
Alleen kinderen mogen vandaag de baan op. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.