Nieuwegeiner Jeffrey van den D. wil sorry zeggen voor doodsteken ex Clarinda

De vrouw overleed ter plekke op straat in Den Bosch.
De vrouw overleed ter plekke op straat in Den Bosch. © Bart Meesters/ SQVision
NIEUWEGEIN/UTRECHT - Jeffrey van den D. geeft indirect toe dat hij zijn ex-vriendin Clarinda uit Utrecht heeft doodgestoken voor de ogen van zijn eigen kind. Tijdens de eerste zitting vanochtend in de rechtbank zei hij dat hij de nabestaanden graag excuses had willen aanbieden.
Nieuwegeiner Van den D. zou in september op straat in Den Bosch meerdere keren hebben ingestoken op zijn 34-jarige ex. Dat gebeurde op straat, terwijl de moeder met hun 1-jarige kind aan het wandelen was. Het kind bleef ongedeerd.
De verdachte was niet fysiek maar via een videoverbinding aanwezig in de rechtbank. "Ik had de mensen graag in de ogen willen kijken om sorry te zeggen", zei hij. "Het is allemaal heel verdrietig en dit is zo onpersoonlijk."
Ik wil ook graag bij alle zittingen aanwezig zijn.
Jeffrey van den D.
Vanwege de coronaregels staan de verdachten bij de rechtbank in Den Bosch tijdens tussentijdse zittingen via video vanuit de gevangenis in contact met de rechters. In de rechtszaal waren behalve die rechters wel advocaten, nabestaanden van het slachtoffer, een zus van de verdachte en pers aanwezig.
"Ik wil ook graag bij alle zittingen aanwezig zijn", zei verdachte Jeffrey van den D. De rechters deden woensdag nog geen toezegging dat dat de volgende keer wel mogelijk is. Bij inhoudelijke behandelingen van rechtszaken zijn verdachten wel aanwezig.
Het onderzoek naar het misdrijf is inmiddels afgerond. Het onderzoek naar de geestesgesteldheid van de man loopt nog wel. Dat moet eind januari afgerond zijn. De rechtbank wil de zaak op 12 mei inhoudelijk behandelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.