Nicky Romero draait op digitaal nieuwjaarsfeest Veenendaal: 'Focussen op wat wel kan'

Veenendaal - Ook dit jaar geen vuurwerk en feesten met oud en nieuw. Daarom organiseert de gemeente Veenendaal in samenwerking met de Utrechtse Heuvelrug, Zeist en de Bilt een online Nieuwjaarsevenement om de jongeren ondanks alle beperkingen toch een mooie jaarwisseling te bieden.
Deze week werd de show al "in het geheim" opgenomen. Helemaal geheim was het niet te houden, want de opnames waren midden in het centrum van Veenendaal. Om het niet te aantrekkelijk te maken, was de straat afgesloten met zwarte hekken. Al bleven sommige jonge fans toch even wachten om hun Veenendaalse idool dj Nicky Romero, een van de optredende artiesten, te ontmoeten voor een foto.
Romero maakt daar met veel plezier tijd voor, nadat hij een portie hutspot naar binnen heeft gewerkt. Want hij voelt zich nauw betrokken bij de Veense jongeren. "Ik ben hier voor een groot deel opgegroeid", vertelt Romero, die voor zijn werk de hele wereld over reist. "Ik heb hier op school gezeten, mijn studio is hier, mijn werkplek is hier, ik maak hier alle muziek, dus voor mij voelt het wel als thuis."
Het idee van het evenement is niet nieuw. Vorig jaar organiseerde Veenendaal al een show met Romero. Die show werd van te voren opgenomen in een restaurant in het centrum van Veenendaal en werd ruim dertienduizend keer bekeken.
Nu duidelijk werd dat een 'normale' Oud en Nieuw er ook dit jaar niet in zit, wilde de gemeente de jongeren toch iets bieden. "Heel veel kan er niet", zegt Veenendaalse Wethouder Dylan Lochtenberg, "dus we willen focussen op de dingen die wel kunnen."
Via Instagram hoorde de gemeente van de jongeren zelf dat ze graag weer een feest zoals vorig jaar wilden hebben. Dus zijn ze gaan zoeken naar mogelijkheden.

Grootse plannen

Dit jaar is het feest groter dan vorig jaar. Zo verzorgt dj Marc Benjamin het voorprogramma vanaf 23.00 uur. Nicky Romero zal net voor middernacht opkomen om af te tellen en het nieuwe jaar in de luiden. Om 01.00 uur neemt een andere Veenendaalse hardstyle dj Wildstylez het stokje over.
Anders dan vorig jaar doen ook andere gemeenten en de provincie Utrecht mee aan dit initiatief. Zodat ook zij de jongeren een alternatief kunnen bieden tijdens deze pandemie. Zij adverteren daarom ook met posters van dit evenement.
Op 31 december is de stream vanaf 23.00 te zien vanaf het kanaal van Nicky Romero. "Zijn site is er op berekend dat er veel bezoekers kunnen komen, dus daarom hebben we dat uit handen gegeven", vertelt Amanda de Jager van de gemeente Veenendaal.
"Wie weet is hiermee een mooie traditie geboren", zegt wethouder Lochtenberg. "Ik heb ooit gehoord dat als iets drie keer gebeurt, het een traditie is. We zijn al op de tweede keer. Misschien dat we hier volgend jaar weer iets heel moois van kunnen maken. En dan weer in het echt, laten we daar op hopen!"
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met XON.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.