Kort nieuws: jongens slepen met verdachte scooter

REGIO - In Mijdrecht is een jongen aangehouden omdat die met een vermoedelijk gestolen scooter liep te slepen. De jongen werd door getuigen gezien terwijl hij samen met een vriend de scooter over de Paltrok duwde. Toen agenten de jongen uit Vinkeveen aanspraken, had hij de scooter niet meer bij zich. Die stond verderop bij een tuin en had geen kentekenplaat meer. Daarop is de 19-jarige jongen aangehouden. Zijn vriend was verdwenen.
* De politie heeft in Leusden twee ijzerdieven opgepakt. Op de Ursulineweg hadden de twee een hek vernield van een bedrijf, en vervolgens laadden ze hun vrachtwagen vol met ijzer dat op het terrein lag. De politie werd op tijd gebeld zodat het duo op heterdaad betrapt werd. De Amersfoorters van 18 en 28 jaar zijn meegenomen naar het bureau.
* In Veenendaal zitten twee mannen vast omdat ze een jongen van 16 hebben mishandeld. De schoppartij vond plaats op de Mulderslaan. De jongen hield er een aantal fikse kneuzingen aan over. De politie denkt dat de mannen en de jongen elkaar kennen, maar waarom ze met elkaar op de vuist gingen is nog niet duidelijk.
* De politie heeft gisteravond de achtervolging van een jongen op een scooter gestaakt omdat het te gevaarlijk werd voor ander verkeer. De politie zag tijdens een surveillance dat de jongen gevaarlijk reed in de buurt van de Calderonlaan. Toen zij de achtervolging inzetten wist de jongen te ontkomen. Omdat de identiteit van de jongen bij de politie bekend is, staakten zij de achtervolging. De jongen was later niet thuis, maar zijn ouders zorgen ervoor dat hij zich op het bureau meldt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.