Code oranje vanwege ijzel beëindigd, ongelukken bij knooppunt Eemnes

DE BILT - In een groot deel van het land was vanmorgen de waarschuwing code oranje van kracht wegens ijzel of winterse neerslag. Na een koude nacht met op uitgebreide schaal lichte vorst trok regen over het noorden en midden van het land.
Code oranje gold voor alle provincies behalve Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en de Waddeneilanden. In de meeste gebieden verdween de gladheid in de loop van de ochtend.
Rijkswaterstaat meldde dat in verband met de kans op gladheid extra is gestrooid. Ook de gemeenten Utrecht, IJsselstein en Utrechtse Heuvelrug maakten melding van extra strooiacties.

Ongelukken

De gladheid heeft geleid tot meerdere verkeersongevallen, onder meer op de A1 en A27 bij Eemnes en Baarn. De afrit Baarn werd afgesloten vanaf Amsterdam
© Caspar Huurdeman
In de regio Gooi- en Vechtstreek vonden "in relatief korte tijd diverse verkeersongevallen plaats waarbij de gladheid een rol speelde", aldus de politie daar. "Gelukkig hoofdzakelijk blikschade", voegde de politie toe in een bericht op Twitter.
© Caspar Huurdeman
Volgens de politie Flevoland zijn er meerdere voertuigen van de weg geraakt, waarbij enkele mensen lichtgewond zijn geraakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.