Kastanjeboom op Neude omgevallen: 'Dikke mazzel dat er geen gewonden zijn'

© Politie Utrecht Centrum
UTRECHT - In het centrum van Utrecht heeft vannacht een oude kastanjeboom het loodje gelegd. Gewonden zijn er niet, de boom op de Neude nam alleen een verkeersbord mee in zijn val. "Een getuige zag hem vanuit het niets omvallen", zegt een woordvoerder van de politie.
De boom is inmiddels in stukken gezaagd en de hoek van de Neude en Potterstraat is afgezet.
"Wij hebben in ons werk natuurlijk geregeld te maken met 'zware jongens'. Maar deze was zelfs voor ons een maatje te groot. 'Dikke' mazzel dat er verder geen gewonden zijn gevallen!", schrijft een agent op Instagram.
"Wat zorgen we in Utrecht toch slecht voor onze bomen. Wanneer komt er een nieuwe en past dit in het bomenplan?", reageert actiegroep Binnenstad 030 op Twitter.
Afgelopen zomer liet de gemeente al een dode kastanje aan de andere kant van de Neude met spoed kappen omdat die een gevaar vormde voor de omgeving. De gemeente beschermt alle 160.000 gemeentelijke bomen en inspecteert deze regelmatig, stelde de gemeente destijds in een wijkbericht. "Toch kan het voorkomen dat we een boom aantreffen die zodanig is aangetast dat hij elk moment kan omvallen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.