Erika en Jacqueline sluiten zich 24 uur op in kittenkamer om geld in te zamelen voor asiel

HARMELEN - Erika en Jacqueline. Twee dierenliefhebbers in hart en nieren. Allebei vrijwilliger bij dierenasiel Reijerscop in Harmelen en alle twee wel in voor een leuke actie om geld in te zamelen voor hun eigen asiel. Daarom lieten zij zich 24 uur opsluiten in de kittenkamer.
"We hebben eigenlijk altijd wel een tekort aan geld en we willen meer voor de dieren doen dan dat we met het budget kunnen", zegt Erika. "Toen werd er ingebroken waar ook nog wat tijd en geld naar toe ging en toen hadden we zoiets van: nu gaan we echt actievoeren. Nu hebben we de hulp nodig van heel Nederland."
Opgesloten in de kittenkamer voor het goede doel.
Maar niet iedere kracht van het asiel stond vooraan om mee te doen, want het is echt wel een pittige opgave. "Dit is een actie van twee dames van ons asiel en ik ben van de support van buiten af. Ik zorg voor eten, ze gaan wel eten deze 24 uur", zegt Anne Marie Jongedijk, voorzitter van stichting dierenhulpverlening Woerden en omstreken. De stichting die verbonden is aan asiel Reijerscop.

Extra spelen en extra uitdaging

Katten, kittens, konijnen, vogels en honden worden er opgevangen in Harmelen. Kostenplaatje wat daarbij hoort? "Voor de basisverzorging wordt altijd gezorgd, daar hoeven mensen zich geen zorgen om te maken. Waar we nu heel erg naar op zoek zijn is dat we extra dingetjes kunnen doen voor de dieren. Wat extra spelen en wat extra uitdaging. We hopen zoveel als we kunnen op te halen", legt Jongedijk uit.
Vrijwilliger Erika over de actie in de kittenkamer: 'We hebben alles over voor de dieren'
De actie is natuurlijk een heel klein beetje afgekeken van de dj's van 3FM. Die hebben zich dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer laten opsluiten in het Glazen Huis dat dit jaar in Amersfoort staat.
Toch hopen ze dat mensen daar doorheen kunnen kijken en willen doneren. Want ze hebben genoeg plannen voor wat ze met het opgehaalde geld willen doen: het buitenverblijf van de konijnen opknappen, een speciale couveuse voor de kittens, een speciale snuffelmat voor honden en een nep-poes met speen.
"Met name de nep-poes met een speen is belangrijk. We hebben natuurlijk best vaak kittens in de opvang, soms wel vijf, en die moeten elke twee uur gevoed worden door vrijwilligers en ga daar maar is aanstaan. Zo'n nep-poes heeft een hartslag en is warm dus dat helpt", zegt Erika.
Erika en Jacqueline in de kittenkamer
Erika en Jacqueline in de kittenkamer © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Broodjes en koffie

Om de 24 uur in de kittenkamer goed door te komen is aan van alles gedacht. Jacqueline: "Natuurlijk ons koffiezetapparaat gaat mee met twee grote bakken koffie. We hebben broodjes, we hebben computers om ons werk voort te kunnen zetten. En we worden heel goed verzorgd door onze collega's in het ochtend- en avondteam."
Maar mensen die geld willen doneren kunnen ook bellen naar Jacqueline en Erika. Vanwege corona kunnen mensen natuurlijk niet langs komen om hen te steunen dus is gezocht naar een andere mogelijkheid. "We hebben een telefoon, de glazen huis-telefoon, en het nummer is 06-20 82 68 47. Daar kunnen mensen naar bellen."
Het streefbedrag voor de actie is 3500 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.