Niet-essentiële winkeliers nemen lege plaatsen op Spakenburgse markt in

© GinoPress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ondernemers met niet-essentiële winkels in Bunschoten hebben een kortstondige oplossing gevonden voor de lockdownmaatregelen. Vijf winkeliers boden hun koopwaar vandaag aan op de Spakenburgse markt.
Omdat de Kerstdagen en Nieuwjaarsdag dit jaar in het weekend vallen verplaatste de gemeente Bunschoten de gebruikelijke zaterdagmarkt naar vandaag en naar volgende week donderdag. Een aantal vaste marktkoopmannen heeft op donderdag een standplaats op een andere markt in het land.
"Als op de kleinere markt dan nog lege plekken zijn, mogen die worden gevuld door winkels met branches die niet op de markt zijn vertegenwoordigd", laat de gemeente via een woordvoerder weten. "Dat geldt voor de donderdagen 23 en 30 december. Voor vandaag betekent dit concreet dat vijf winkeliers met een kraam geplaatst konden worden."
Volgens de gemeente Bunschoten past dat beleid in de landelijke covid-regels, omdat op dit moment zowel voedsel als 'non-food' op de markt mogen worden verkocht. Zogenoemde niet-essentiële winkels mogen de eigen deuren voorlopig niet openen, tenzij een klant een vooraf geplaatste bestelling komt afhalen. Door een ochtend op de Spakenburgse markt te staan hopen deze ondernemers nog iets van hun omzetverlies goed te maken.