Hoofdkantoor Ikea niet naar Utrecht

UTRECHT - De Zweedse meubelgigant Ikea gaat het hoofdkantoor toch niet verhuizen van Amsterdam naar de nieuw te bouwen vestiging in Utrecht. Dat maakte wethouder Harrie Bosch in de Utrechtse commissievergadering bekend. De gemeenteraad heeft teleurstellend gereageerd.
De woonspecialist heeft de economische crisis als reden opgegeven. Volgens de VVD heeft de Ikea een korting van 375.000 euro op de gemeentelijke plankosten gekregen. De gemeente hoopte zo het hoofdkantoor van de winkelketen naar Utrecht te halen. Daarom wil de partij precies weten wat er is gebeurd.
Ikea heeft inmiddels de meeste procedures afgerond voor de bouw van een grote nieuwe vestiging op de huidige plek op de woonboulevard Kanaleneiland. Vanwege het besluit om het hoofdkantoor niet te verhuizen, zal de woonspecialist afzien van een extra verdieping op dat nieuwe gebouw.
Het is niet precies duidelijk hoeveel arbeidsplaatsen Utrecht misloopt nu het hoofdkantoor in Amsterdam blijft.Wethouder Bosch komt later deze week met een brief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.