GGD vaccineert op Eerste en Tweede Kerstdag door op zeven plekken in de regio

Boosterprikvaccinaties in De Jaarbeurs.
Boosterprikvaccinaties in De Jaarbeurs. © GGDrU
PROVINCIE UTRECHT - Lekker warm binnen zitten rondom de kerstboom... of toch erop uittrekken om een coronavaccinatie te halen? De GGD zorgt tijdens de feestdagen dat er zowaar wat te beleven valt door zowel op Eerste als Tweede Kerstdag driftig door te prikken. Tenminste, voor de personen die het gelukt is om een afspraak te maken.
Op zeven plekken in deze provincie zullen medewerkers van de GGD dit weekend vaccineren. Op Eerste en Tweede Kerstdag gebeurt dat in Amersfoort in het Meander Medisch Centrum en de Rijtuigenloods. Verder wordt er ook geprikt in Houten (Expo Houten), Nieuwegein (Beursfabriek), Utrecht (Hoog Catharijne en Paviljoen B bij de Jaarbeurs) en Woerden (voormalig hoofdkantoor Campina). In Veenendaal blijft de vaccinatielocatie beide dagen gesloten.

Afspraak

Zowel voor een boosterprik als een tweede vaccinatie is een afspraak nodig. Alleen mensen die zichzelf tijdens de Kerst willen trakteren op hun eerste vaccinatie worden zonder afspraak geholpen.
Een afspraak voor een boosterprik kan online worden gemaakt via planjeprik.nl of 030 630 54 00. Voor de eerste of tweede coronavaccinatie kan alleen telefonisch een afspraak worden gemaakt via het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer op 0800 7070.

Locaties

De GGD is deze week druk met het openen én sluiten van priklocaties. De organisatie wil zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Daarom sloot de GGD 21 van de 29 locaties. Door te focussen op grote locaties wil de GGD meer mensen sneller een boosterprik geven. In een paar weken tijd moeten er zo een miljoen mensen worden gevaccineerd in de regio Utrecht.
De nieuwe strategie heeft ook nadelen. Zo kregen mensen als meneer Bloemen (86) te horen dat hun afspraak in een kleine locatie werd afgezegd. Hij heeft nu een nieuwe afspraak in het nieuwe jaar. De GGD zei als reactie wel dat iedereen in principe een afspraak op dezelfde dag was aangeboden.
Tijdens de Kerst wordt de Expo in Houten in gebruik genomen als mega-vaccinatielocatie. Na het weekend komt daar ook de Jaarbeurs bij als plek waar snel veel mensen kunnen worden geholpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.