Cel geëist tegen Duits duo dat kluisjes leegtrok in sauna Soesterberg

Archief
Archief © Thermen Soesterberg
SOESTERBERG - Het Openbaar Ministerie eist celstraffen van dertig en achttien maanden, waarvan een deel voorwaardelijk, tegen twee Duitse saunadieven. Ze sloegen onder meer hun slag in Thermen Soesterberg.
De Duitsers, een man van 33 en een vrouw van 34, worden ervan verdacht afgelopen zomer vijf keer kluisjes te hebben leeggehaald in Nederlandse sauna's. Ze gingen steeds op dezelfde manier te werk. Ze identificeerden zich met een gestolen ID-kaart, eenmaal binnen kraakten ze een aantal kluisjes en gingen er vandoor met betaalpassen, geld, telefoons en andere waardevolle spullen.
Op 10 juli zijn de twee dieven in Soesterberg geweest, twee dagen later liepen ze tegen de lamp in Almere. Een medewerker herkende het duo van de camerabeelden van andere vestigingen van de Thermen-keten en waarschuwde meteen hotels in de buurt. Nog diezelfde dag kon de politie de saunadieven aanhouden. Op hun hotelkamer werden verschillende gestolen spullen gevonden en ook wapens en drugs.
Behalve in Soesterberg en in Almere heeft het duo ook toegeslagen in Nijmegen, Wijchen en Den Bosch. Tegen de mannelijke verdachte is dertig maanden cel geëist waarvan zes voorwaardelijk en tegen de vrouwelijke verdachte achttien maanden waarvan vier voorwaardelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.