Wielrenners in tweede Vuelta-etappe nu ook over landingsbaan Soesterberg

© RTV Utrecht
SOESTERBERG - De tweede Vuelta-etappe, op 20 augustus 2022, gaat nu ook over de voormalige vliegbasis Soesterberg. De organisatie van de wielerronde voegt de oude landingsbaan aan de route toe omdat dat nou eenmaal mooie plaatjes oplevert.
De vliegbasis zat eerst niet in de route, maar nu de Vuelta iets later in augustus wordt gehouden hoeven ze geen rekening meer te houden met het broedseizoen van de veldleeuwerik. Dat loopt tot 15 augustus en de tweede etappe is vijf dagen later.

Meteen enthousiast

Volgens een woordvoerder van de organisatie was het een nadrukkelijke wens van alle Nederlandse partners, zoals de provincie Utrecht, de gemeente Soest en natuurbeheerder Het Utrechts Landschap dat renners over de vliegbasis zouden rijden. De Spaanse organisatie was ook meteen enthousiast.
De route staat nu trouwens wel definitief vast; meer toeristische trekpleisters zullen er niet meer aan toegevoegd worden. Alleen als het bijvoorbeeld om veiligheidsredenen nodig is, kan er nog van af worden geweken.
De Vuelta, de Ronde van Spanje, begint komend jaar op 19 augustus met een ploegentijdrit door de stad Utrecht. Een dag later fietsen de renners dan van Den Bosch terug naar Utrecht, met een flinke slinger over de Utrechtse Heuvelrug. Het parcours werd vorige week in Madrid bekendgemaakt. Toen bleek dat Veenendaal juist buiten de ronde was gevallen.