Drukte in de supermarkt en rijen voor de slager; Utrecht doet de laatste kerstinkopen

In de rij voor de slager en de kaasboer in Utrecht
In de rij voor de slager en de kaasboer in Utrecht © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het was vandaag soms druk in de supermarkt en her en der stonden rijen voor de slager of de slijter. Omdat de horeca gesloten is, moeten we het met Kerst immers allemaal zelf doen. De schappen worden continu bijgevuld, maar soms grijp je toch mis. "Ik heb helaas geen crème fraîche, dat is echt een ramp."
Utrecht is druk in de weer met de voorbereidingen voor Kerst
De man met een volle winkelkar buiten het Utrechtse winkelcentrum De Gaard kan er gelukkig nog wel om lachen. Ook al greep hij naast de crème fraîche, de meeste boodschappen zijn gelukkig binnen. En morgen is er gewoon weer een kans. Bij zo'n 44 procent van de supermarkten kun je op Eerste Kerstdag toch weer terecht. En op Tweede Kerstdag lijkt boodschappen doen eerder regel dan uitzondering: zo'n acht op de tien winkels zijn dan 'gewoon' geopend.
Voor het tweede jaar op rij ziet Kerst er anders uit dan anders. Sommigen zitten met minder mensen tegelijk aan tafel, anderen slaan het kerstdiner helemaal over. "We gaan niet naar mijn ouders", zegt een vrouw met een paar dozen afhaaldiner op de arm. "Ik breng deze box wel naar mijn ouders toe. Het samenzijn gaat uiteindelijk niet door. Ze vonden het toch een beetje spannend, wat ik me ook goed kan voorstellen."
Op een normaal afgeladen Slotlaan in Zeist was het nu alleen bij een enkele 'essentiële winkel' druk. En ook al vinden ze het fijn dat ze zelf wel open zijn, bij de slijter daar vinden ze het wel een beetje raar: "De stilte op de Slotlaan, allemaal dichte deuren. We weten allemaal dat we er heel hard voor moeten werken. Dat geldt voor hen ook. En zij hebben nu niets. Dat vinden wij heel erg lastig. Dat is echt niet leuk om te zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.