Maurits (8) en zijn vriendjes halen in korte broek ruim 1800 euro op voor Kika

Maurits (achter de 8) en zijn vrienden tonen het bedrag dat ze hebben ingezameld.
Maurits (achter de 8) en zijn vrienden tonen het bedrag dat ze hebben ingezameld. © Anne Maartje Tegelaar
ZEIST - Misschien heeft u ze de afgelopen weken ook al zien lopen, kinderen in een korte broek. Ze doen dat - weer of geen weer - om geld op te halen voor het goede doel. In dit geval voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. "Ik zag het op het Jeugdjournaal en dacht: Hé, dat is een goede actie".
Maurits uit Zeist deed mee aan de kortebroekenactie
Maurits (8) uit Zeist bedacht zich geen moment toen hij de aankondiging zag. Alleen heeft hij niet één week, zoals de bedoeling was, maar ook nog een extra week met blote benen gelopen. Zo kon hij ook vóór de lockdown op school nog laten zien waar hij en een paar van zijn vriendjes en een vriendinnetje mee bezig waren. "Ik ging altijd het bedrag laten zien in de klas en we zeiden: Willen jullie ook mee sponsoren?"

Ruim 1800 euro

Uiteindelijk hebben zes jongens en een meisje meegedaan aan de kortebroekenuitdaging en haalden ze ruim 1800 euro op. De juffen op school deden ook enthousiast mee, door steeds een tussenstand bekend te maken.
Afgelopen week stond de rijp tot ver in de ochtend op de velden en was het soms zelfs glad door ijzel. Maar heel koud heeft Maurits het niet gehad. "Niet echt. Ik loop nog steeds in korte broek. Dit is de laatste dag." Als het aan hem ligt gaat hij er ook nog even mee door, maar dat mag niet van zijn moeder. "Helaas niet. Maar ik zou het wel willen."
De actie van Kika stopt vandaag. De teller staat landelijk nu op meer dan 234.000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.