Minister: ontslagen bij passend onderwijs

NIEUWEGEIN - Minister Van Bijsterveldt verwacht dat er ontslagen zullen vallen door de bezuinigingen op het passend onderwijs. Dat zei ze tijdens een grote manifestatie in het NBC in Nieuwegein. Meer dan tienduizend leraren, ouders en schooldirecteuren voerden daar actie tegen bezuinigingen in het passend onderwijs.
Het kabinet wil 300 miljoen euro bezuinigen en extra hulp schrappen voor leerlingen die dat nodig hebben, zoals kinderen die dyslectisch zijn, aan ADHD lijden of medicijnen slikken. In haar toespraak in Nieuwegein kon Van Bijsterveldt niet aangeven hoeveel banen er verloren gaan. De vakbonden spreken van 6000 ontslagen.
Het budget voor passend onderwijs gaat van 3,7 naar 3,4 miljard in 2012. Tegenover de bezuinigingen staan investeringen in de professionalisering van de docenten en de kwaliteit van het regulier onderwijs, meldt het ministerie van Onderwijs. Vooral de linkse partijen zijn fel tegen de bezuinigingen.

FOTOGRAFEN

De manifestatie begon onrustig nadat fotografen van diverse media met harde hand werden verwijderd van en voor het podium. Beveiligingsmensen sloegen, duwden en trokken de fotografen weg.
Iets later werd minister Van Bijsterveldt van Onderwijs bekogeld met badeendjes. Ze werd niet geraakt. Ook VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias kreeg de eendjes naar zijn hoofd. In een toelichting zei de minister blij te zijn dat het om badeendjes ging en niet om tomaten.
Door de manifestatie liep het verkeer in Nieuwegein op meerdere plekken volledig vast.

Duizenden op de bres voor passend onderwijs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.