Tienduizenden kerstkaarten voor ouderen tijdens Grote Kerstkaartenactie

Archieffoto.
Archieffoto. © RTV Utrecht / Christiaan Drent
AMERSFOORT - Woonzorgcentra in het hele land hebben de afgelopen weken kerstwensen ontvangen die waren verstuurd in het kader van de Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. "De kaarten betekenen voor zowel de bewoners als hun verzorgers een belangrijke opsteker", aldus de organisator van de actie.
Ook ouderen in de provincie Utrecht hebben kaartjes ontvangen, die in veel gevallen gekleurd, geknutseld en getekend waren door scholieren. De actie werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Bij verzorgingshuis Elim in Amerongen was het "weer een feestje om ze uit te mogen delen".
Dit jaar deden 1762 scholen mee aan de actie, samen hebben zij 230.000 kaartjes gemaakt. Scholen, particulieren en bedrijven hebben de kaarten zelf rondgebracht. Ook stonden tientallen vrijwilligers van het Ouderenfonds klaar om kaartjes te verwerken en versturen.
De kerstwensen zijn juist nu erg welkom, schrijft het Ouderenfonds op de website. Er was aan het begin van de coronacrisis veel aandacht voor ouderen in woon-zorginstellingen, nu wordt dat minder zegt het fonds.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.