Familie Nicolich in opspraak na bedreigingen

UTRECHT - De gemeente Utrecht moet de beruchte Romafamilie Nicolich aanpakken. Dat willen raadsleden van VVD en Trots. Leden van het gezin zouden een leraar van basisschool de Achtbaan in Leidsche Rijn meerdere keren hebben geïntimideerd en bedreigd.
Aanleiding voor de bedreiging was een schram op het gezicht van een van de kinderen Nicolich. Oma Nicolich ging toen verhaal halen bij de leraar en ook de vader bemoeide zich ermee. Het ging er niet zachtzinnig aan toe en hij bedreigde de leraar meerdere malen. Enkele maanden later werd ook een moeder van een medeleerling bedreigd.
De politie bevestigt dat er een melding is geweest, maar er is volgens een politiewoordvoerder geen aanleiding voor verder onderzoek. Er is ook geen aangifte gedaan. De gemeente is inmiddels op de hoogte van het incident, maar zegt niet van plan te zijn om in te grijpen.
Tijdens een raadsdebat over de woning van de familie Nicolich vorig jaar zei wethouder Bosch nog dat dit de laatste kans voor de familie was. Als de familie weer overlast geeft, klonk het toen, worden de kinderen uit huis geplaatst en komt de rest op straat terecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.