Vrijspraak en een lagere straf in hoger beroep liquidatiepoging in Utrecht

© RTV Utrecht / Riks Ozinga
UTRECHT - Een van de mannen die vorig jaar tot 14 jaar cel werd veroordeeld voor een mislukte liquidatie in de Utrechtse wijk Ondiep is in hoger beroep vrijgesproken. Volgens het gerechtshof is niet zeker dat hij bij de schietpartij aanwezig was. Van de andere verdachte werd DNA aangetroffen in de bestelbus van waaruit werd geschoten. Ook werd in de zijn woning 5.5 kilo springstof gevonden. Zijn gevangenisstraf viel lager uit, namelijk 14 jaar.
De moordpoging vond 3 december 2018 op klaarlichte dag plaats in de Rietstraat. De 50-jarige Gio W. en 48-jarige Michael C. werden al snel als verdachten aangewezen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was W. de schutter en bestuurde C. de vluchtauto. De aanslag gebeurde rond lunchtijd, toen het slachtoffer met zijn auto zijn kinderen van school wilde halen.
De aanslag mislukte doordat het slachtoffer wist te vluchten. De mannen hadden een paar straten verderop een gestolen auto als vluchtauto gepakt en reden daarmee naar Rotterdam Den Haag. In de auto's werd DNA van de verdachten gevonden. De mannen hadden een paar straten verderop een gestolen auto als vluchtauto gepakt en reden daarmee naar Rotterdam Den Haag.
Het duo werd vorig jaar veroordeeld tot 14 jaar cel. Zowel de verdachten als het OM tekende hoger beroep tegen dat vonnis aan. Het OM deed dat omdat het de straf te laag vond, de mannen hielden op hun beurt vol dat ze niet de daders waren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.