Tentamenfraude op Hogeschool Utrecht

UTRECHT - De Hogeschool Utrecht heeft aangifte gedaan bij de politie in verband met tentamenfraude. Dat heeft de hogeschool bevestigd. De fraude is ontdekt binnen het Instituut Business Economics. Daar moeten 182 studenten opnieuw examen doen.
De hbo-instelling ontdekte dat vijf tentamens zijn gestolen uit een afgesloten ruimte en vervolgens zijn verkocht aan enkele studenten.
Er is mogelijk een medewerker bij betrokken. Deze is geschorst totdat het onderzoek naar de fraude is afgerond. Een aantal andere tentamens is ook onderwerp van onderzoek.

INHOLLAND

Dinsdag werd bekend dat Hogeschool Inholland in Diemen ook aangifte heeft gedaan van diefstal van tentamens. In de tentamenperiode van vorige maand zijn daar acht tentamens gestolen. De voldoendes van de studenten werden ongeldig verklaard.
Eerder deze maand bleek ook dat de examencommissie van de hogeschool Windesheim in Zwolle het uitlekken van antwoorden van een tentamen onderzoekt. Via het sociale netwerk Twitter meldden studenten dat een docent de antwoorden al had gepubliceerd voordat de toets werd gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.