Burgemeester Oudewater helpt op boosterlocatie vanwege drukte bij GGD

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
WOERDEN - Het is nog altijd alle hens aan dek voor de GGD die dag in dag uit bezig is met de boostercampagne. Om iedereen zo snel mogelijk aan die boosterprik te kunnen helpen, kan de GGD wel wat hulp gebruiken. Die hulp kwam vandaag uit onverwachte hoek: burgemeester Danny de Vries van de gemeente Oudewater ging op de vaccinatielocatie in Woerden aan de slag als host.
De burgemeester laat weten het belangrijk te vinden dat iedereen die wil zo snel mogelijk gevaccineerd is, maar dat is niet de enige reden waarom hij bij de GGD de handen uit de mouwen steekt. "Binnen een maand moet er gedaan worden wat er de vorige keer in zes maanden gedaan werd. Alle hulp is dan welkom."
Mensen die zich bij de GGD melden om te helpen bij de boostercampagne kunnen op verschillende manieren worden ingezet. "Ik heb bijvoorbeeld geen medische achtergrond", vertelt De Vries. De burgemeester wordt daarom ingezet als host. "Alles is erop gericht om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en dat mensen zo snel mogelijk door kunnen", legt hij uit.
Halverwege het gesprek onderbreekt de burgemeester het interview omdat er een gast aan komt lopen. "Goedemorgen", groet de burgemeester. "Heeft u uw legitimatie bij u? Heeft u klachten?" Als alles gecheckt is, lopen de mensen die een afspraak hebben door naar binnen.
Verwacht wordt dat er op de vaccinatielocatie vandaag 1900 prikken worden gezet. De burgemeester zelf is nog niet geboosterd, maar zal donderdag als gast naar de vaccinatielocatie komen. "Dan ga ik het van de andere kant ervaren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.