Welke supermarkten in jouw woonplaats zijn open op Nieuwjaarsdag?

© Jumbo
PROVINCIE UTRECHT - Bijna de helft (47 procent) van de supermarkten is op Nieuwjaarsdag open. In de provincie Utrecht komt dat neer op 91 supermarkten. Vooral in steden als Utrecht en Amersfoort kan je op 1 januari op veel plekken je boodschappen doen.
Het aantal supermarkten dat open is rond de jaarwisseling stijgt al jaren. De vorige jaarwisseling ging het om vier op de tien supers en op 1 januari 2019 - drie jaar geleden dus - kon je bij één op de vijf terecht. Dat blijkt uit cijfers van Openingstijden.nl.
In onze provincie zijn vooral in de stad Utrecht veel supermarkten open. 42 om precies te zijn, wat neerkomt op 71 procent. Daarna volgt Amersfoort met twaalf winkels. Ook zijn er grote gemeentes waar op Nieuwjaarsdag helemaal geen supermarkten openen, zoals Nieuwegein, Zeist en Stichtse Vecht.
Hoeveel supermarkten open zijn, verschilt sterk per regio. In Noord-Holland ligt het percentage heel hoog. Zo opent in Amsterdam bijna iedere supermarkt (93 procent). Maar in bijvoorbeeld Friesland gaat slechts één op de zes supermarkten open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.