De beste wensen uit de provincie: 'Dat alle ellende gauw over mag zijn'

Bekend Utrecht wenst u een goed 2022
Bekend Utrecht wenst u een goed 2022 © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Je kunt het bijna wel raden, je vraagt waar Utrechters op hopen in 2022 en dan is het meest gehoorde antwoord een 'coronavrij' en gezond jaar met veel feesten en partijen. Bekend en onbekend Utrecht wenst u een gelukkig nieuw jaar.
De beste wensen uit de provincie: 'Dat alle ellende gauw over mag zijn'
"Of je nou moslim, christen, jood, boeddhist of atheïst bent, wij vormen een eenheid in onze stad. Want Utrecht zijn we samen. Ik wens u allen een fijne jaarwisseling en een gezond nieuw jaar toe", laat Yucel Aydemir, voorzitter van de Ulu-moskee in een videoboodschap weten.
Ook op straat leggen voorbijgangers de nadruk op het belang van een goede gezondheid. Daarnaast wensen verschillende mensen vooral ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis een goed jaar toe. "Dat alle ellende gauw over mag zijn", horen we in Bunnik. Een vrouw in Zeist zegt: "Ik hoop dat er vrede is voor de mensen, dat we meer begrip voor elkaar mogen hebben en dat werkelijk ieder mens te eten heeft op de wereld." Muzikant Toni Peroni wil vooral muzikanten een hart onder de riem steken. "Mijn wens voor 2022 is dat we onze plek terugkrijgen op de podia, festivals en de theaters."
Fien Sant, kinderburgemeester van Stichtse Vecht wenst iedereen een mooi en veilig 2022, met name de kinderen. Burgemeester Sharon Dijksma blikt vooruit op een jubileumjaar voor de stad Utrecht. "Negenhonderd jaar geleden kregen we stadsrechten en dat gaan we vieren, covid of geen covid", zegt ze. "Laten we er een mooi feest van maken met hopelijk meer lichtpuntjes dan het afgelopen jaar."
Robin Frings is muziektolk en mocht het afgelopen jaar het Songfestival vertalen voor doven en slechthorenden. "We gaan het komende jaar een mooi jaar maken", zegt hij in gebarentaal. "Tot nu toe hebben we een vreselijke tijd gehad. We gaan proberen om 2022 een beter en gezond jaar van te maken."