Camera's en extra toezicht moeten Woudenbergse jaarwisseling nu wel rustig houden

Vorig jaar was het onrustig in Woudenberg
Vorig jaar was het onrustig in Woudenberg © Teus Snel
WOUDENBERG - De gemeente Woudenberg neemt dit jaar extra maatregelen tijdens de jaarwisseling. In de gemeente werd er vorig jaar met zwaar vuurwerk gegooid en werden ruiten ingeslagen, in de omgeving van De Nieuwe Poort. Ook de hulpdiensten werden lastig gevallen. Daarom hangt de gemeente nu camera's op en zetten ze extra beveiligers in.
De gebeurtenissen van vorig jaar rechtvaardigen volgens burgemeester Van Mastrigt het plaatsen van camera's op het Poortplein. Het belang van de openbare orde en veiligheid, het voorkomen van ongeregeldheden en strafbare feiten en de persoonlijke belangen van bewoners wegen volgens haar zwaarder dan het individuele belang.
"De jaarwisseling heeft altijd iets bijzonders. We wensen elkaar het allerbeste, kijken terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het jaar dat voor ons ligt. Daar passen de ongeregeldheden van vorig jaar niet bij. Wat er die nacht gebeurde was beschamend en ging alle perken te buiten. Ook getuigde het van geen enkel respect voor de hulpdiensten en de bewoners van de Nieuwe Poort. Door het gedrag van deze relschoppers startte het nieuwe jaar voor deze bewoners onrustig en angstig. Dat maakt dat ik besloten heb cameratoezicht in te stellen tijdens de jaarwisseling", motiveert Van Mastrigt haar besluit.
Door gebruik te maken van cameratoezicht kunnen politie en gemeente snel inspelen op eventuele overlast en incidenten en daders sneller opgespoord worden. Ook vraagt de gemeente aan omwonenden om de politie te bellen als ze dingen zien die niet door de beugel kunnen of als zij overlast ervaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.