Fractievoorzitter Nieuw Democratisch Zeist legt taak neer, maar niet vanwege corona-uitspraken

© RTV Utrecht
ZEIST - Carlo Fiscalini van de lokale partij Nieuw Democratisch Zeist legt zijn taak als fractievoorzitter neer. Volgens de partij stopt hij vanwege privé-omstandigheden en hebben eerdere uitlatingen over de coronamaatregelen niets met het besluit te maken. Partijgenoot Jan Bredius neemt de taak van hem over.
In een lokale krant sprak Fiscalini vlak voor kerst onder meer over 'vaccin'-slachtoffers en op Twitter deelde hij een bericht waarin het coronabeleid wordt vergeleken met de Holocaust. In een tweet die Fiscalini deelde stond: "De les van Auschwitz is dat je niet moet wachten met verzet totdat de ovens staan".
"In een aantal media werd bericht dat Carlo wegens privé-uitlatingen over covid in de Nieuwsbode door het bestuur uit zijn functie is gezet. Dit is niet het geval", schrijft de partij in een schriftelijk bericht. "Wel nemen wij als NDZ afstand van die uitingen. Carlo heeft zelf te kennen gegeven blij te zijn dat Jan Bredius bereid was zijn functie over te nemen."
Jan Bredius benadrukte eerder dat zijn partij niet tegen vaccineren is. "Het zijn uitspraken van strikt persoonlijke aard. We onderzoeken de precieze omstandigheden waarin de uiting is gepubliceerd en welke gevolgen dat precies zal hebben", zei hij eerder.
Fiscalini wilde niet reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.