Topdrukte bij de oliebollenkraam in De Meern: in de rij voor een 'gouden bol'

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
DE MEIJE - Oudjaarsdag, dan is het traditioneel topdrukte bij de oliebollenkramen. Ook in De Meern in Utrecht staat vandaag een flinke rij bij de bollen van de familie Bischoff. De gevulde oliebol van de familie won eerder deze maand nog een prijs. Ze zijn bekroond met Goud door het Nederlands Bakkerij Centrum.
Gerrie Bischoff: "De ingrediënten, de temperatuur, alles moet je goed hebben." Ook haar man Frank is trots dat het harde werken is beloond: "Het is uitproberen, testen, en uiteindelijk kom je dan tot een product wat goud oplevert", zegt hij lachend.
Al vroeg staat er een rij bij de Gebakkraam De Meern.
Al vroeg staat er een rij bij de Gebakkraam De Meern. © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
De familie is midden in de nacht opgestaan om te beginnen met bakken. Frank: "We zijn om half één begonnen met bakken om aan alle vraag en bestellingen te kunnen voldoen."
De 11-jarige Kai staat met zijn tante in de rij voor de kraam. Kai: "We hebben op internet gezocht en zagen dat ze hier goede recensies hadden. Dus dat willen we wel proberen." Dat hij daarvoor even in de rij moet staan, vindt hij geen probleem: "Als het de moeite waard is, dan is het wel prima."
De oliebollen van de familie Bischoff zijn bekroond met Goud door het Nederlands Bakkerij Centrum
Leon Uittenbogert die een paar straten verderop woont, haalt al jaren zijn oliebollen bij de familie Bischoff. "Lekker, altijd goed. Niet te klef en niet droog. Dat zijn wel belangrijke dingen voor een goede oliebol. En die hebben ze hier."
Frank: "We bakken wel duizenden bollen vandaag, maar ik ben gestopt met tellen."
Frank: "We bakken wel duizenden bollen vandaag, maar ik ben gestopt met tellen." © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
De rij vindt Leon nog wel meevallen, maar ook een lange rij zou hij voor zijn oliebollen wel overhebben: "Daar wil ik best wel even voor wachten hoor."
Bij elkaar denkt de familie dat er wel duizenden oliebollen, bollen met krenten en appelbeignets over de toonbank gaan vandaag. Frank: "Het zijn er heel veel, maar ik ben gestopt met tellen", zegt hij met een glimlach.