Amersfoortse parochie geschokt door misbruik

AMERSFOORT - De berichten over misbruik van minderjarigen door een pastoor in Amersfoort in de jaren '90 hebben de parochie in de Keistad geschokt. De parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort is weliswaar nog geen jaar oud, maar gaat wel over de Sint Henricusparochie, waar Ron van der V. werkte.
Van der V. zou in Amersfoort en eerder in Zoetermeer jongens hebben misbruikt. Voor misbruik van drie jongens in Zoetermeer kreeg hij drie maanden voorwaardelijke celstraf. Twee aangiftes in Amersfoort zijn nooit voor de rechter gekomen. Eén zaak was verjaard, de ander niet bewijsbaar.
De toenmalige pastoor zegt achteraf dat hij fout zat, maar geen kwade bedoelingen had. Hij geeft toe dat hij oneerbare voorstellen heeft gedaan, maar respecteerde het als de jongens nee zeiden. Van misbruik was feitelijk geen sprake, aldus Van der V.
In een reactie laat het parochiebestuur weten dat de verantwoordelijken uit die tijd niet meer beschikbaar zijn. Toch is Onze Lieve Vrouw Amersfoort bereid tot pastorale hulpverlening en medewerking aan het onderzoek naar de handelingen van Van der V.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.