'Oud en Nieuw-relschoppers Woudenberg komen uit dorp zelf', politie roept inwoners op informatie en beelden te delen

© RTV Utrecht / Peter Huting
WOUDENBERG - De politie heeft de jacht geopend op de gewelddadige groep relschoppers die Woudenberg onveilig maakte tijdens de viering van Oud en Nieuw. Het lijkt er sterk op dat de daders uit het dorp zelf komen. Een paar verdachten zijn al aangehouden, maar het onderzoek is zeker nog niet klaar.
In de omgeving van Nieuwe Poort bekogelden de relschoppers agenten, boa's en beveiligers met zwaar vuurwerk. Ook vernielden ze een politieauto en werd een wagen van gemeentelijke handhavers in brand gestoken. Een inwoner die dit probeerde te voorkomen door te blussen, werd bedreigd en ernstig mishandeld. De Mobiele Eenheid moest in actie komen om de rust te herstellen.
De politie doet een oproep aan getuigen die de gebeurtenissen hebben gezien of mogelijk beelden hebben gemaakt. Het kan daarbij gaan om filmpjes of foto's die met de telefoon zijn gemaakt, maar ook om beelden van camera's aan woningen, bedrijven of winkels.

Uit dorp zelf

"We vermoeden dat de verdachten in Woudenberg zelf wonen", aldus de politie. "De kans is dus groot dat meerdere mensen hebben gezien of gehoord wat er is gebeurd en weten wie hier achter zitten. Het kan soms lastig zijn om een melding te doen over mensen uit de buurt, daarom willen we benadrukken dat anoniem melden ook een optie is. Dan worden er geen herleidbare gegevens van de melder doorgegeven aan de politie."
Burgemeester Van Mastrigt liet zich eerder vandaag al uit over de gebeurtenissen. "Op afgrijselijke wijze leerde ik tijdens de jaarwisseling de zwart kant van Woudenberg kennen. Schaamteloos en buiten alle perken vind ik het dat deze relschoppers hulpdiensten bekogelen met vuurwerk en andermans eigendommen vernielen. Het is duidelijk dat de viering van Oud en Nieuw in de toekomst echt anders moet in Woudenberg. Daarbij is voor iedereen in Woudenberg een belangrijke rol weggelegd. Wat nu rest is het vegen van de scherven en vooruit te kijken naar wat 2022 voor ons in petto heeft."
Ook vorig jaar was het al onrustig tijdens de jaarwisseling in Woudenberg. De gemeente hoopte dat dit jaar te juist te voorkomen met de inzet van camera's en extra beveiligers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.