Parochie wist dat pastoor pedofiel was

AMERSFOORT - Het toenmalige bestuur van de parochie Sint Henricus in Amersfoort wist wel degelijk van het misbruikverleden van hun pastoor Ron van der V.
De bestuurders stapten er in de jaren negentig mee naar het aartsbisdom, maar daar werden de zorgen gesust. De pedofiele pastoor werd onder verantwoordelijkheid van kardinaal Simonis bij de Amersfoortse Sint Henricusparochie geplaatst.

TWEEDE MAN

De praktische kant van de plaatsing werd afgehandeld door de tweede man in het aartsbisdom, Piet Rentinck. Hij stelde het bezorgde parochiebestuur in Amersfoort gerust en vroeg om een nieuwe kans voor Van der V.
Pastoor Ton Huitink in Soesterberg had ook graag willen weten van het verleden van pastoor Van der V., vertelt hij aan RTV Utrecht. De priester werkte tussen 2005 en 2009 regelmatig als invaller in Soesterberg.

NIET MEER IN FUNCTIE

Het huidige parochiebestuur liet eerder vandaag weten dat de verantwoordelijken uit die tijd niet meer in functie zijn. Onze Lieve Vrouw Amersfoort, waar de Sint Henricusparochie tegenwoordig onder valt, biedt pastorale hulpverlening aan en verleent volle medewerking aan het onderzoek naar de handelingen van Van der V.
Beluister hieronder de bijdragen van verslaggever Mirjam Hagen.

Parochie wist dat pastoor pedofiel was
Amersfoortse parochie geschokt door misbruik
Parochie wist dat pastoor pedofiel was

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.