Wilnis reageert woest op vernieling speeltoestel: 'Geen woorden voor'

Verdrietige blikken in de speeltuin.
Verdrietige blikken in de speeltuin. © PetersHotnews.nl
WILNIS - Beteuterde gezichtjes vandaag in Het Speelwoud in Wilnis. Daar vloog oudejaarsavond een speeltoestel in de vorm van een brandweerwagen in brand.
Op nieuwjaarsdag en 2 januari werd het speeltoestel bezocht door kinderen die daar zagen hoe hun favoriete 'attractie' in vlammen op is gegaan, onder andere door Eline van der Wulp en haar twee zoontjes.
"Die jongens waren helemaal in shock dat hun mooie speeltoestel helemaal weg is", vertelt ze aan de telefoon. "Er is niks meer van over."

'Keihard aanpakken'

Ook op Facebook liegen de reacties er niet om. "Echt bizar, hoe ziek kan je zijn", reageert een man woest. " Keihard aanpakken die losers, de bak in, financieel uitkleden en indien mogelijk een gebiedsverbod voor de hele Ronde Venen."
"Geen woorden voor", schrijft een vrouw onder het bericht op Facebook. Een ander noemt de daders "zieke jeugd". Ook verwijzen sommigen naar de kosten om het speeltoestel te laten herstellen, die mogelijk oplopen in de duizenden euro's. "Hebben de daders enig idee wat ons dit allemaal kost? Graag even melden zodat gemeente de rekening door kan sturen."