Aantal autobranden in provincie Utrecht in 2021 gedaald

Een autobrand in Woerden in april.
Een autobrand in Woerden in april. © Justin Egberts
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht hebben afgelopen jaar minder autobranden gewoed dan in 2020. Dat is in lijn met het landelijk beeld. In het totaal kwamen er in de provincie Utrecht 346 meldingen van brandende auto's binnen. Vorig jaar waren dat er nog 380.
Dat concludeert de website Alarmeringen.nl op basis van informatie van het P2000-netwerk. Dat netwerk wordt door hulpdiensten gebruikt om 112-meldingen die bij de alarmcentrales binnenkomen, snel en efficiënt door te kunnen sturen naar het juiste brandweerkorps of ambulancedienst.
Branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zijn voor de analyse zoveel mogelijk buiten beschouwing gelaten.

Verschillen per gemeente

In Utrecht stad vinden de meeste autobranden plaats. Maar het aantal nam in 2021 wel af van 118 naar 88. In Amersfoort waren er juist iets meer meldingen, 45 in plaats van de 37 in 2020.
In Soest en De Meern werden opvallend meer autobranden gemeld. In 2020 ging het om vier branden en in 2021 om 11 (Soest) en 10 (De Meern).
Gemiddeld genomen daalde het aantal autobrandmeldingen in Nederland. In het totaal werd zo'n 4750 keer alarm geslagen. Het is de eerste keer dat er zo'n daling te zien is sinds 2018. Vergelijkingen met eerdere jaren zijn niet mogelijk omdat de cijfers toen op een andere manier werden geanalyseerd.
Op Alarmeringen.nl kun je zien hoeveel autobranden er dit jaar in jouw gemeente waren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.