70 Afghaanse vluchtelingen aangekomen in Leersum

© Gemeente Utrechtse Heuvelrug
LEERSUM - In Leersum zijn zeventig Afghaanse vluchtelingen aangekomen bij het azc in Leersum. Het gaat om elf gezinnen met een verblijfstatus.
Eerder liet de gemeente Utrechtse Heuvelrug al weten dat de opvanglocatie in Leersum zou worden uitgebreid. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had de gemeente gevraagd of er extra opvangplekken konden worden gerealiseerd.
Op het AZC in Leersum zijn nu honderd extra plekken gerealiseerd voor een periode van drie jaar. Burgemeester Frits Naafs verwacht dat later dit jaar de volledige capaciteit is benut. In ruil voor het creëren van de extra opvang hoeft de gemeente de komende jaren zestig statushouders minder van een woning te voorzien.
Sinds enkele maanden is sprake van een groot tekort aan opvangplekken voor vluchtelingen in Nederland. Het kabinet heeft daarom een dringende oproep aan gemeenten gedaan om noodopvangplekken te regelen. Verschillende gemeenten gaven daar al gehoor aan. Zo vangt Utrecht nu tijdelijk ruim 336 vluchtelingen op in een hotel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.