Opnieuw aanrijding met tram in Nieuwegein, tramverkeer weer opgestart

© Koen Laureij
NIEUWEGEIN - Tussen Nieuwegein en IJsselstein is een tram ontspoord na een aanrijding aan de Richterslaan bij Wijkersloot. Hierdoor reed tram 60/61 op dinsdagochtend niet en werden er tijdelijk bussen ingezet. Inmiddels komt het tramverkeer weer op gang
De tram botste rond 7.30 uur tegen een busje met aanhangwagen. Volgens een provinciewoordvoerder is een persoon lichtgewond geraakt, die kon ter plaatse in de ambulance worden behandeld.
Opnieuw is een tram ontspoord na een aanrijding met busje in Nieuwegein, hierbij raakte een persoon lichtgewond
Vanwege het ongeval zijn er vervangende bussen tussen Nieuwegein en IJsselstein ingezet. Aan het eind van de ochtend stond de tram weer terug op de rails. Daarna is het beschadigde voertuig richting het tramdepot in Nieuwegein gereden.
Door het ongeval raakten ook verkeerslichten en asfalt beschadigd. Ook dat wordt hersteld. Aan het begin van de middag werd bekend dat het tramverkeer weer op gang komt.
Het is niet voor het eerst dat er een tram uit de rails is gereden na een botsing. Drie eerdere keren bleek de aanrijding de schuld van de automobilist, zegt de provincie na onderzoek.
De oorzaak van de botsing tussen de tram en het busje zal worden onderzocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.