Wachtrij van anderhalf uur bij priklocatie Nieuwegein: 'Lijkt me niet de bedoeling'

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
NIEUWEGEIN - Wie vandaag een afspraak had voor een boosterpik in De Beursfabriek in Nieuwegein moest geduld hebben. De wachttijd voor de oppepprik liep op sommige momenten op tot anderhalf uur. Op sociale media deden mensen hun beklag over de lange wachtrij. Bovendien zou er weinig tot geen informatie worden verstrekt.
"Mijn man heeft uren staan wachten. Wat voor zin heeft het dan nog om een afspraak te maken? Dit lijkt me niet de bedoeling", vertelt Yessica aan RTV Utrecht. "Toen ik gisteren zelf aan de beurt was, liep het wel lekker door."
Ook Angelique moest lang wachten op haar prik. "Ik heb een uur in de rij gestaan. Toen ik naar buiten liep, was de rij nog wel twee keer zo lang geworden. Die mensen hebben wel drie uur in de rij gestaan in de regen en de kou."

Ziek personeel

De GGD regio Utrecht bevestigt dat het vandaag druk was op de priklocatie. Een deel van het personeel was ziek waardoor mensen van andere priklocaties naar Nieuwegein moesten komen. "De maximale wachttijd is anderhalf uur geweest", zo laat een woordvoerder weten.
"Daarnaast zien we vaak dat mensen juist te vroeg komen, waardoor ze uiteindelijk langer in de rij staan. We willen mensen dan ook oproepen niet te vroeg te komen."
Momenteel is de wachttijd voor een prik in Nieuwegein 40 minuten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.