Amersfoortse bomenbeul staat mogelijk op bewakingscamera's

© RTV Utrecht / Ulrike Nagel
AMERSFOORT - De bomenbeul die tijdens de jaarwisseling tientallen bomen in het Amersfoortse park Elisabeth Groen verminkte, is mogelijk op beeld vastgelegd. Op bewakingscamera's van een aangrenzend restaurant is iemand te zien die de bewuste nacht in het park is geweest.
De beelden zijn overgedragen aan de politie: "Die gaan ze analyseren en kijken of dat wat erop staat bruikbaar is, en of ze iemand kunnen identificeren", vertelt Ronald Jas, bestuurslid van Stichting Elisabeth Groen.
Volgens de gemeente Amersfoort zijn in totaal 79 bomen in zowel het park als daarbuiten opzettelijk verminkt, waarschijnlijk met een kleine bijl. 77 bomen blijken onherstelbaar beschadigd. Het gaat om verschillende soorten bomen, waaronder drie zeldzame Coelhorster appelbomen die waren opgekweekt in het kader van een actie om bijzondere bomensoorten te behouden.
Beschadigde bomen
Beschadigde bomen © RTV Utrecht / Ulrike Nagel
Volgens Los zijn er meer bomen vernield dan tot nu toe bekend is: "We hebben een hertelling gedaan. Alleen al in het park zijn meer dan 70 bomen vernield. Niet allemaal tot zijn ze dodelijk beschadigd, maar wel heel veel. Het totaal aantal verminkte bomen ligt in ieder geval boven de 90", aldus Jas.
De stichting heeft veel steunbetuigingen ontvangen en heeft een donatieactie opgezet om de bomen te kunnen vervangen. Inmiddels is daar al ruim 10.000 euro op binnengekomen. De politie vraagt mensen die ook camerabeelden hebben, deze te delen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.