Vier mensen op gesprek na misbruiknieuws

AMERSFOORT - Bij de Sint Henricuskerk in Amersfoort hebben zich vier mensen gemeld in verband met de misbruikzaak rond de pedofiele priester Ron van der V. Of het gaat om misbruikslachtoffers wil het bestuur niet zeggen.
De Sint Henricusparochie waar Van der V. in de jaren negentig pastoor was, valt tegenwoordig onder de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort, die pas een jaar bestaat. De vier mensen hebben na een oproep van het parochiebestuur een gesprek aangevraagd.
Een woordvoerder zegt dat het vooral gaat om mensen die hun onvrede of teleurstelling willen uiten. In één van de gevallen krijgt het gesprek een vervolg, maar waarom wil het bestuur om redenen van privacy niet kwijt.
In alle katholieke vieringen in Amersfoort hebben de berichten over de pedofiele pastoor zondag ruim aandacht gekregen. Het pastoraal team en het bestuur, vertelden uitgebreid hoe de parochieleiding met de zaak om gaat. Het huidige bestuur is nooit betrokken geweest bij de toenmalige pastoor, maar biedt wel pastorale hulpverleningvoor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.