Politieactie A2 had te maken met bedreigende situatie rondom journalist John van den Heuvel

Bewaking in Driebergen.
Bewaking in Driebergen. © Koen Laureij
UTRECHT - De A2 tussen Maarssen en Breukelen is vanmiddag afgesloten geweest vanwege een politieactie. De Landelijke Eenheid van de politie laat weten dat er een verdachte aangehouden is. Volgens de Telegraaf en het AD heeft de actie te maken met een bedreigende situatie rondom journalist John van den Heuvel. De politie bevestigt dat het incident met een zogeheten 'te beveiligen persoon (TBP)' te maken had.
"Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen", reageert de Telegraaf-verslaggever tegenover de krant.
Tussen 13.00 en 13.30 uur werd de snelweg in beide richtingen afgesloten. Iets voor 14.30 uur liet de Veiligheidsregio Utrecht weten dat de A2 deels werd vrijgegeven. Kort daarna liet Rijkswaterstaat weten dat de weg weer helemaal open was.
De politie heeft een verdachte aangehouden tijdens de grote politieactie.
De politie heeft een verdachte aangehouden tijdens de grote politieactie. © Koen Laureij

Bewaking hoofdgebouw Landelijke Eenheid

Tijdens de politieactie werd er een grote politiemacht opgeroepen, waaronder helikopters en speciale eenheden. Het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid in Driebergen werd vanmiddag lange tijd extra beveiligd. Voor de deur stonden agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten aan. Ook was een politiehelikopter geland.
Volgens berichtgeving in het AD zou de journalist zijn overgebracht naar het hoofdbureau van de Landelijke Eenheid.
De politie heeft een verdachte aangehouden tijdens de grote politieactie.
De politie heeft een verdachte aangehouden tijdens de grote politieactie. © A. Heeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.