Kort nieuws: Fietser heeft billenpijn na ongeluk

REGIO - Op De Palmen Grift in Veenendaal is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer werd geschept door een auto en heeft pijn aan nek en billen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk.
* Rond de Prins Hendriklaan in Utrecht is de politie op zoek gegaan naar een man die kinderen heeft lastig gevallen. De man zou enkele kinderen hebben aangesproken, maar wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De man is niet gevonden.
* Planten hebben zich de afgelopen anderhalve eeuw aangepast aan de stijgende concentratie CO2 in de lucht en blijven dat ook doen. Tot die conclusie zijn biologen en milieuwetenschappers van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Indiana in de Verenigde Staten gekomen.
* Een mislukte autokraak in Oudewater. Twee jongens op een rode scooter probeerden op de Vlasakker navigatie uit een auto te stelen. Een ruit werd vernield, maar de diefstal mislukte, omdat de twee werden betrapt.
Ze wisten weg te komen, de politie hoopt op meer getuigen.
* De politie heeft in Maarn twee inbrekers aangehouden. Het duo van 17 en 20 jaar uit Den Haag was gezien toen ze probeerde in te breken in een huis op de Buurtsteeg. Agenten zagen de twee in een auto op de Maarnse Grindweg en hielden ze aan. Omdat de mannen voldeden aan het signalement zijn ze meegenomen naar het bureau voor verhoor.
* Op de Nicolaas Beetstraat in Veenendaal is een fietser gewond geraakt toen ze tegen een bestelbus reed. De laadklep van de bus was opengeklapt, maar dat zag de 48-jarige fietser over het hoofd. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
* In Loenen aan de Vecht heeft een automobilist een brommer geschept. Op de brommer zaten twee jongens, die allebei gewond zijn geraakt. Een van hen had waarschijnlijk een gebroken been. De man in de auto wilde een oprit oprijden en zag de brommer op het fietspad niet.
* In Breukelen heeft de politie een vermoedelijke inbreker uit een tuin aan de Akelei geplukt. De man uit Tiel had niets in de tuin te zoeken en had inbrekersgereedschap bij zich. De man zit vast.
* Een vrouw die in Utrecht wilde pinnen werd daarbij slachtoffer van een straatroof. Toen de 65-jarige vrouw op de Biltstraat haar geld uit de automaat wilde pakken, werd zij opzij geduwd. Een man pakte het geld en rende weg. De politie zoekt een 30-jarige man die mogelijk een Oost-Europees uiterlijk had.
* Een man die in het midden van de nacht met vier terrasstoelen door Utrecht liep is aangehouden. Agenten zagen de man rond half twee met de stoelen uit de richting van de Waterpoort komen. De man bleek dronken en had geen vaste woon- of verblijfplaats. De stoelen waren waarschijnlijk afkomstig van een horecagelegenheid in de Korte Koestraat. De 33-jarige verdachte is aangehouden.
* Een dronken bestuurder heeft gisteren in Utrecht een man van zijn fiets gereden. De fietser raakte lichtgewond bij de aanrijding op de Burgemeester van Tuyllkade. Agenten controleerden de bestuurder waarop hij naar het bureau meemoest. Daar bleek de Utrechter behoorlijk teveel gedronken te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.