Coronatest alleen nog op afspraak en op vaste plekken

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Bij de GGD laten testen of je corona hebt kan vanaf maandag alleen nog op afspraak. Bij testlocaties in Amersfoort, Utrecht en Veenendaal kon afgelopen tijd ook getest worden zonder afspraak, maar voorlopig stopt de GGD daarmee.
Dat doet de gezondheidsdienst vanwege de besmettelijkheid van de omikronvariant van het coronavirus en de snel oplopende besmettingscijfers. Door mensen alleen op afspraak te laten komen kan er efficiënter gewerkt worden, zegt de GGD, vooral op administratief gebied.
De GGD hoopt het werk ook efficiënter te maken door nieuwe locaties te openen. Op 10 januari opent er een nieuwe testlocatie in Soest aan de Van Weedestraat 61A en in Zeist, aan Bergweg. Een week later opent ook een nieuwe locatie in Amersfoort en komt er een nieuwe testlocatie in IJsselstein. Met deze nieuwe locaties gaan er ook een paar dicht, dat gaat om mobiele testlocaties. Hier vind je een overzicht.
Met een afspraak in de boeken, hoeven er geen gegevens meer doorgegeven te worden en dat scheelt veel tijd op de testlocatie. De GGD benadrukt dat als de grootste hobbel met omikronbesmettingen genomen is, de situatie weer wordt zoals nu; dus testen op afspraak én vrije inloop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.