Paleis Soestdijk weer open voor publiek

BAARN - Vanaf 1 maart zijn bezoekers weer welkom op Paleis Soestdijk. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er weer rondleidingen voor publiek, meldde de Rijksgebouwendienst dinsdag. Het paleis is verder ook beschikbaar voor culturele evenementen en bijeenkomsten.
Sinds het overlijden van prins Bernhard, eind 2004, stond het gebouw leeg. Het paleis werd overgedragen aan de Staat en op 30 november 2006 had de eerste rondleiding plaats.
Tijdens de rondleidingen kregen bezoekers staatsie- en privévertrekken te zien. In de afgelopen vier jaar bezochten 600.000 mensen het paleis en de tuin.

BESTEMMING

Eind vorig jaar ging het paleis dicht. De beslissing over de nieuwe bestemming hing af van de bijdrage van de overheid aan de restauratie, renovatie, beheer en het onderhoud van de gebouwen en het landgoed.
De Rijksgebouwendienst blijft zoeken naar een definitieve bestemming voor Paleis Soestdijk. Door deze nieuwe tijdelijke openstelling wordt de beslissing over de herbestemming over 2011 getild.
Dit jaar zal er ook een speciaal koninginnedagprogramma op Soestdijk zijn. De vijver van het paleis is deze zomer het decor voor de opera Orfeo ed Euridice van De Utrechtse Spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.