Utrecht presenteert eerste plannen Culturele Hoofdstad

UTRECHT - Utrecht wil in 2018 culturele hoofdstad worden en werkt aan een bidbook dat pas in 2012 wordt gepresenteerd. Daarin komt te staan wat de stad wil gaan doen om de titel binnen te halen.
Utrecht wil zich bij de jury in de kijker spelen als jonge stad met veel historie. Met 350 bezoekers, tromgeroffel en enthousiaste sprekers presenteerden gemeente en provincie Utrecht zich maandag trots met de eerste plannen.
Met de plannen voor Culturele Hoofdstad is tot nu toe bijna anderhalf miljoen gemoeid. Dat is nog niet zoveel als andere kandidaten willen uitgeven. Zo heeft de provincie Brabant al 100 miljoen euro toegezegd voor Den Bosch als Culturele Hoofdstad. Ook Den Haag, Almere en Maastricht hebben zich kandidaat gesteld.
Ieder jaar worden twee steden in Europa Culturele Hoofdstad. Het Europees Parlement kiest de steden, die dat jaar volop in de belangstelling staan. Behalve Nederland mag ook een stad in Malta zich in 2018 profileren.
Utrecht hoopt de kosten uiteindelijk terug te verdienen door toeristisch bezoek, tickets en een hogere horecaomzet en op langere termijn door een betere naamsbekendheid.
'Habitat', '18' en 'Playground' zijn de drie thema's die dienen als uitgangspunt en inspiratie voor het bidbook. Samen met honderden Utrechters wordt het programma daarvoor ontwikkeld.

Utrecht presenteert eerste plannen Culturele Hoofdstad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.