Vrouw uit Wijk heeft 'schijt aan coronaregels' en poept bij deur restaurant

© De Waag
WIJK BIJ DUURSTEDE - Een vrouw uit Wijk bij Duurstede heeft vanmiddag uit frustratie gepoept naast de deur van een restaurant in Doesburg. Ze was verbolgen over de weigering van het restaurant om haar even binnen op de wc te laten, schrijft Omroep Gelderland.
Volgens uitbater Roy Kappert van restaurant De Waag kwam ze aan het begin van de middag de horecagelegenheid in het centrum van het Gelderse stadje binnen. De Waag is nu alleen open voor afhalen. "Ze vertelde dat ze uit Wijk bij Duurstede kwam en nodig naar het toilet moest, maar wij hebben haar uitgelegd dat we dat vanwege de coronamaatregelen helaas niet konden toelaten."
Het personeel wees de vrouw nog wel naar een openbaar toilet, maar dat kon ze niet vinden. Toen ze "overstuur" terugkwam, werd ze opnieuw geweigerd. Kappert nam het niet direct serieus dat de vrouw vervolgens zei dat ze "dan wel voor de zaak zou gaan zitten". Tot hij de grote boodschap van de vrouw naast de deur zag liggen en hij de camerabeelden terugkeek. Ze bleek daarbij haar mondkapje te hebben gebruikt om af te vegen.
De restauranthouder besloot de beelden op social media te zetten. "Deze mevrouw uit Wijk bij Duurstede had duidelijk schijt aan de coronaregels", zo schrijft hij. "Ik wil vooral een signaal afgeven. Deze actie gaat mij echt veel te ver. Waar zijn we mee bezig in deze wereld? Het wederzijds respect is ver te zoeken."
Ivo Thonon van de Toiletalliantie snapt dat de horecaondernemer zijn deur dichthoudt vanwege een mogelijke boete van 4000 euro als hij de coronaregels overtreedt. Maar hij wil ook dat gemeenten meer openbare toiletten bijplaatsen. "Eén op de vijf mensen heeft moeite om zijn plas of poep op te houden", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Daarom willen we ook graag dat gemeenten tijdens een lockdown tijdelijk extra openbare toiletten bijplaatsen, om dit soort dingen te voorkomen. "

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.