Vrouw die voor deur van restaurant poepte, biedt excuses aan: 'De lucht is geklaard'

© De Waag
WIJK BIJ DUURSTEDE - De vrouw die voor een restaurant in het Gelderse Doesburg poepte omdat ze niet naar de wc mocht, heeft haar excuses aangeboden. Dat meldt Omroep Gelderland.
De vrouw uit Wijk bij Duurstede was in de stad op bezoek toen ze hoge nood kreeg. Ze wilde bij het restaurant naar het toilet maar dat weigerde eigenaar Roy Kappert. Vanwege de coronamaatregels mag niemand zijn zaak binnen.
"Ik heb altijd geleerd: nee is nee. Maar in dit geval was 'nee' een drol voor je gevel", vertelt Kappert aan de omroep. De vrouw in kwestie heeft na het incident het restaurant opgebeld. "Ik heb haar zelf niet aan de telefoon gehad, maar mijn medewerkster heeft haar gesproken. Die vrouw had eigenlijk ook niet overzien wat dit teweeg heeft gebracht. Daarmee is bij deze de lucht geklaard", aldus Kappert.
Volgens de uitbater is er de afgelopen dagen veel over zowel hem als de vrouw in kwestie heen gekomen. "Het heeft me veel gedaan, wat mensen allemaal over me schrijven. Ik ben zelfs als NSB'er neergezet. Ja jongens, in wat voor maatschappij leven wij hier eigenlijk? Zo veel van die reacties zijn zo maar uit de lucht gegrepen. Mensen kennen het verhaal niet eens."
Toch is Kappert blij dat er nu een discussie op gang is gekomen over het aantal openbare toiletvoorzieningen in de stad.