Opnieuw vertrekt een directeur bij GGD regio Utrecht: 'We gaan haar missen'

Judith Ludding.
Judith Ludding. © GGD regio Utrecht
UTRECHT - Na 19 jaar vertrekt directeur Judith Ludding bij de GGD regio Utrecht. Ze wil na al die jaren haar horizon verbreden en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.
"Judith is een energieke collega met een groot hart voor de publieke zorg. We gaan haar missen", vertelt Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid van GGDrU, over het vertrek van haar collega. "Vanuit haar motto 'zorg redt levens, preventie redt generaties' heeft zij veel betekend voor een eigentijdsere preventieve zorg voor onze jeugd. Daarnaast is zij vanuit een breed netwerk sterk gericht geweest op het vergroten van de zichtbaarheid en positie van de GGD en haar medewerkers."

Opvolger

Ludding wordt opgevolgd door Carola Koper. Zij is op dit moment nog als directeur werkzaam bij zorg- en onderwijsorganisatie iHUB Alliantie in Rotterdam. Daarvoor was ze in dienst bij onder meer Slachtofferhulp Nederland en het Nederlands Forensisch Instituut.
Carola Koper, de nieuwe directeur bij de GGD regio Utrecht.
Carola Koper, de nieuwe directeur bij de GGD regio Utrecht. © GGD regio Utrecht
"Ik heb in de jeugdzorg ervaren dat de sleutel tot de oplossing van veel complexe problemen van kinderen en gezinnen, kan worden gevonden in betere preventie", legt Koper uit. "Mijn ervaring op het gebied van verbeterings- en vernieuwingstrajecten en organisatieontwikkeling gebruik ik graag om de veelzijdige dienstverlening van de GGDrU te versterken."
En haar baas, GGD-directeur Nicolette Rigter, is daar maar wat blij mee. "Met haar kennis en ervaring gaan we ons nog meer focussen op het versterken van de preventie in de publieke gezondheid in onze regio."

Nog een vacature

Met de aanstelling van Koper is het directieteam van de Utrechtse GGD nog niet compleet. Er is nog geen opvolger gevonden voor voormalig directeur Jaap Donker.
Donker stopte in oktober vorig jaar. Hij vertrok naar de Veiligheidsregio Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.