Van der Garde getuige van onlusten in Bahrein

VEENENDAAL - Autocoureur Giedo van der Garde uit Utrecht was in de nacht van woensdag op donderdag getuige van de onlusten in Manamah, de hoofdstad van Bahrein. Veiligheidsdiensten in het Arabische koninkrijk veegden met geweld het centrale plein schoon, waar betogers tegen het regime de nacht doorbrachten.
"Het was een gekkenhuis", meldde Van der Garde via de telefoon op Radio 1. "Er waren overdag al ongelooflijk veel schreeuwende mensen op het plein, maar 's nachts is het losgebarsten. Ik hoorde helikopters en veel vuurwerk."
Van der Garde is in Bahrein voor de tweede race in de GP2 Asia Series. Voor donderdag staat de kwalificatie op het programma. "Maar of het doorgaat weet ik niet. Op zich is het rustig hier op het circuit, maar er is geen arts en geen helikopter en dan mag er niet worden gereden", zei Van der Garde, die deze winter lang in beeld was voor een stoeltje in de Formule 1, maar uiteindelijk toch weer koos voor een seizoen in de talentklasse GP2.
Onveilig voelt Van der Garde zich niet. "We passen wel op. Zo rijden we overal wat voorzichtig doorheen met de portieren op slot. Je ziet wel overal militairen langs de kant van de weg, dus het is wel zeker serieus."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.