Niels uit Amstelhoek heeft al 128 kerstbomen in de tuin en spaart zo voor een kamp

© Fenne van Loon
AMSTELHOEK - De twaalfjarige Niels loopt de afgelopen dagen regelmatig verscholen achter een kerstboom door Amstelhoek. Met dikke handschoenen pakt hij de bomen vast en sleept hij ze mee naar zijn achtertuin. Daar ligt inmiddels een flinke stapel van 128 kerstbomen.
Niels uit Amstelhoek spaart met kerstbomen voor een scoutingkamp
Langs de weg voor zijn huis staat ook een bord op het gras: "Dump je kerstboom hier voor Niels! Bedankt". Dat werkt goed, zegt Niels. "Veel mensen weten toch niet waar ze hun kerstboom kwijt moeten. Dus dat is handig."
Niels weet er wel raad mee. Voor elke kerstboom die de gemeente ophaalt kun je vijftig eurocent krijgen. Niels heeft zo dus al 64 euro bij elkaar gespaard.

Neppe kerstboom

Niels verzamelt de kerstbomen van Amstelhoek al vier jaar. "In Amstelhoek herkennen ze me inmiddels wel", vertelt hij. Veel buurtgenoten komen hun kerstboom langsbrengen, of laten aan Niels weten dat hij de boom kan ophalen.
Wel ziet hij dat het er minder worden. Het eerste jaar had hij 365 bomen ingezameld. "Ik denk dat meer mensen een neppe kopen of geen kerstboom meer in huis halen."

Nog twee bomen

Elk jaar heeft Niels een doel waar hij voor wil sparen. Dit jaar is dat een scoutingkamp. Hij wil graag met twee kampen mee: één in Duitsland en één in Nederland. "Mijn ouders vonden twee kampen een beetje te veel, dus ga ik nu mee betalen."
Niels heeft zijn streefbedrag inmiddels al gehaald. Toch zou hij graag nog twee bomen willen verzamelen: "Mijn doel is 130 bomen." Vanavond laat sleept hij alle bomen naar de weg, waar de gemeente ze morgen ophaalt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.