Politie krijgt 2 tips over jaarwisselingsrellen Woudenberg, nog geen nieuwe arrestaties

© RTV Utrecht / Peter Huting
WOUDENBERG - De politie heeft tot nu toe twee tips gekregen over de ongeregeldheden in Woudenberg tijdens Oud en Nieuw. Er zijn nog geen nieuwe aanhoudingen geweest, laat de politie weten.
Rond de jaarwisseling liep het flink uit de hand in Woudenberg. Er werd vuurwerk gegooid naar agenten in een politieauto, een auto van de boa's werd in brand gestoken en een omstander die probeerde in te grijpen werd mishandeld.
De ongeregeldheden leidden direct al tot enkele aanhoudingen, maar daarna opende de politie de jacht op relschoppers die in eerste instantie waren ontkomen. De politie vermoedt dat het gaat om jongeren uit Woudenberg en riep direct mensen op om zich te melden als ze meer wisten. Afgelopen woensdag werd nog een nieuwe getuigenoproep gedaan in het televisieprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.
Volgens de politie kwamen naar aanleiding van de uitzending twee tips binnen, die uitgezocht worden. Mensen die zich nog niet gemeld hebben, maar wel meer weten over de rellen die nacht, kunnen zich nog altijd melden. Ook zoekt de politie nog altijd videobeelden van de ongeregeldheden.

'Afgrijselijk'

Waarnemend burgemeester Van Mastrigt sprak na de jaarwisseling haar afschuw uit over wat er was gebeurd. "Op afgrijselijke wijze leerde ik tijdens de jaarwisseling de zwarte kant van Woudenberg kennen. Schaamteloos en buiten alle perken vind ik het dat deze relschoppers hulpdiensten bekogelen met vuurwerk en andermans eigendommen vernielen. Het is duidelijk dat de viering van Oud en Nieuw in de toekomst echt anders moet in Woudenberg", zei ze onder meer.
Afgelopen week werd de nieuwe burgemeester Magda Jansen geïnstalleerd. Ook zij ging in op de rellen. "Het deed echt wel pijn hoe het er daar aan toe was gegaan. Ik heb er in mijn speech ook kort bij stilgestaan dat het anders moet en dat ik daar graag het voortouw in neem. Maar daar heb ik absoluut ook de samenleving bij nodig. Dus daar ga ik graag mee aan de slag, want er is geen discussie over nodig dat het anders moet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.