Ineens is er weer van alles open: 'Ik ben helemaal overdonderd'

PROVINCIE UTRECHT - Veel vrolijkheid vanochtend in sportscholen, winkels, beautysalons en andere sectoren die weer open mogen. Ook in onze provincie maken mensen dankbaar gebruik van alles wat weer mag.
Bij sportschool LaVita Lifestyleclub in Veenendaal staat Emile in de fitness om mensen te verwelkomen. Hij moest vroeg uit de veren vandaag. "We hadden de stroom afgesloten en alle apparaten moeten weer opgestart worden. We hebben warmgedraaid en zijn om 8.00 uur open gegaan." Een half uur later zijn er al zo'n vijftien mensen in de sportschool.

'Het loopt langzaam weer vol'

De lessen lopen weer vol, al is er nog plek. "We hebben ons oude rooster weer opgepakt en geven allerlei groepslessen vandaag; bodypump, bodystep, een les voor 60-plus", zegt sportinstructeur Emile. "Ook voor morgen en maandag worden lessen gereserveerd. Het loopt langzaam weer vol."
Wesley Routier is super blij zijn leden weer te mogen verwelkomen. Het lijkt wel 1 januari zo druk en enthousiast.
Wesley Routier is super blij zijn leden weer te mogen verwelkomen. Het lijkt wel 1 januari zo druk en enthousiast. © La sportschool LaVita Lifestyleclub
Emile waarschuwt fanatiekelingen: denk niet dat je direct terug bent op je oude niveau als je een maand stil hebt gezeten. Net zoals bij de vorige sportschoolsluiting, moet je weer rustig beginnen. "Je lichaam pakt het wel snel op, maar neem een week of twee om op te starten."

'Komende drie weken vol'

Ook de Wimperfabriek in Amersfoort ontvangt alweer klanten vandaag. Na de aankondiging bleef te telefoon maar rinkelen. "Na vier weken lang onze deuren te moeten sluiten mogen we jullie vanaf morgen eindelijk weer ontvangen voor een behandeling", is te lezen op hun Facebookpagina.
"De boekingen stroomden binnen, niet normaal", zegt eigenaresse Dirkje Berkheij. "Dat is heel leuk om te zien. Vandaag zijn we met zijn tweeën, we behandelen bijna 20 mensen vandaag, zo'n acht à negen per persoon. De komende drie weken zitten we vol. En volgende week gaan we weer met z'n drieën aan het werk."
Schoonheidsspecialiste Dirkje én haar klanten genieten volop vandaag.
Schoonheidsspecialiste Dirkje én haar klanten genieten volop vandaag. © De Wimperfabriek
Ook Juliet van der Heide van de Utrechtse damesmodewinkel Styled by Juuls is open vandaag. "Ik moest wel even omdenken", bekend ze bij Bingo FM. "Ik ben helemaal overdonderd. Ik heb geweldig personeel, die staan er vandaag." Zelf gaat Juliet de collectie voor volgend seizoen inkopen vandaag. "Dat was de afgelopen tijd heel lastig, met alle maatregelen. Je blijft met veel voorraad zitten."
Vandaag staat haar personeel klaar voor alle kanten. "Er zijn twee medewerkers in de winkel en één op stand-by. De koffie met wat lekkers staat klaar, iedereen is welkom. We zijn blij dat we mensen kunnen zien en kunnen adviseren."

Ook kappers hebben het druk

Die drukte merkte ook Anne-Christien van Beekhuizen, die vier kapperszaken van de keten Hizi Hair bezit in Castricum, Baarn, Soest en Amersfoort. "Wij zitten zaterdag helemaal vol en zondag ook." Hoewel Hizi Hair alleen op afspraak werkt, komen er toch nog regelmatig klanten binnenlopen om te vragen of er nog plek is.