4-jarige vermiste Dean dood gevonden in Zeeland, Belg opgepakt in Meerkerk

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
MEERKERK - Het lichaam van het vermiste Belgische jongetje Dean is gevonden op een locatie in Zeeland. Dat laat de politie via Twitter weten.
De jongen was voor het laatst gezien in het bijzijn van een 34-jarige Belg. Die is vanmiddag aangehouden in het Utrechtse Meerkerk. De auto van de man werd gevonden in Gorinchem. Het jongetje werd niet aangetroffen.
De Belg is verhoord, maar daaruit werd niet duidelijk waar het jongetje was. Daarom werd er een Amber Alert gestuurd, een opsporingsbericht dat alleen wordt uitgegeven als een vermist kind in levensgevaar is. Rond 22.30 uur meldde de politie dat het lichaam van de jongen was gevonden.

De oppas

Sinds maandagmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De man en het jongetje, beiden afkomstig uit de Belgische plaats Sint Niklaas, werden voor het laatst samen gezien op woensdag 12 januari.
Volgens Belgische media is de man niet de vader, maar een oppas van het kind. Het afgelopen weekend had de moeder aangifte gedaan van de verdwijning, aldus persbureau Belga. Ze vertelde dat de man die op haar kind paste al een aantal dagen niet te bereiken was. Ze verklaarde dat de man al eerder op het kind had gepast en dat ze hem volledig vertrouwde. Hij ging het kind normaal donderdag naar de grootouders brengen maar dat is niet gebeurd.
De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor "feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt" van een peuter van twee jaar, meldt het Oost-Vlaamse parket aan Belga. "De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018", aldus het parket.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.