Stroomstootwapen ingezet bij aanhouding drugsdealer

Archief
Archief © Politie
AMERSFOORT - In Amersfoort heeft een agent bij de aanhouding van een 18-jarige verdachte van drugshandel een stroomstootwapen ingezet. Het geweldsgebruik zal worden getoetst en geëvalueerd.
De politie kreeg zondagavond een melding over een mogelijke drugsdeal in de Van Rootselaarstraat. Agenten zagen daar een bekende gebruiker lopen en kregen van een getuige te horen dat een automobilist er met grote snelheid vandoor gegaan. Later werden de twee opnieuw gezien, maar de bestuurder ging ervandoor. Eén van de agenten voelde zich genoodzaakt om gebruik te maken van de schietmodus van zijn stroomstootwapen, maar dit had geen effect. De politie zette daarop de achtervolging in, waarop de automobilist zich klem reed in de Haydnstraat. De twee inzittenden konden uiteindelijk worden aangehouden.
Op het bureau bleek dat een van de twee pijltjes van het stroomstootwapen in het lichaam van de 18-jarige verdachte zat. Het andere pijltje was in de auto terecht gekomen, waardoor er geen stroom was toegediend. Het stroomstootwapen werkt alleen als beide pijltjes in het lichaam terecht komen. De man is naar het ziekenhuis gebracht om het pijltje uit zijn lichaam te verwijderen. Hierna is hij voor verhoor vastgezet. Ook de bijrijder (16) werd ingesloten. In de auto troffen agenten een kleine hoeveelheid (vermoedelijke) drugs aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.