Scooterrijder rijdt in zinkgat na waterleidingbreuk in Amersfoort: 'De grond zakte letterlijk onder me vandaan'

© Ingezonden foto
AMERSFOORT - Op de Klarissenstraat in Amersfoort is vanochtend een scooterrijder in een zinkgat gereden na een waterleidingbreuk. De bestuurder dacht dat hij door een grote plas water reed, maar plonsde met scooter en al in het grote gat. "De grond zakte letterlijk onder me vandaan."
Marvin Ebel uit Amersfoort was op weg naar zijn werk toen het misging. "Ik reed met mijn scooter op de Burzatenstraat en ik zag dat er overal water lag. Een mevrouw op de hoek van de stoep riep nog: pas op, er ligt overal water. Dus toen dacht ik: dan rijd ik er wel even via de andere kant van de stoep langs. Maar toen zakte ik ineens weg met mijn scooter en lag ik tot aan mijn borst in het water. Mijn eerste reactie was: eruit! Dat was m'n overlevingsinstinct."

Geen waarschuwingsborden

Het incident gebeurde vanochtend omstreeks 06.50 uur, vlak nadat de leiding was gesprongen. Op dat tijdstip waren medewerkers van waterbedrijf Vitens nog niet ter plaatse. Er stonden daarom geen waarschuwingsborden in de straat. "Vitens heeft m'n scooter er met een kraan uitgehaald, maar ik denk dat 'ie wel total loss is. Hij doet helemaal niks meer."
Na de plons is Marvin naar huis gegaan om te douchen en zich om te kleden. "De verzekering heb ik al ingelicht en met Vitens ben ik aan het praten. Waarschijnlijk kan ik hun aansprakelijk stellen, maar ik word nog door ze gebeld."

Schade herstellen

Als gevolg van de waterleidingbreuk hebben twaalf huishoudens geen water of een verminderde waterdruk. Medewerkers van waterbedrijf Vitens zijn inmiddels ter plaatse om het lek te dichten. De problemen zijn naar verwachting rond 13.00 uur verholpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.